Turkije Reizen

# illahee at reviews

 • charbonneau oregon real estate
 • camping charbonneau park washington
  francois ottawa
  Op reis naar Turkije? Alle informatie over op vakantie gaan naar Turkije en goedkope hotels en vluchten vind je hier! Turkije is een zeer groot land met vele geweldige vakantiebestemmingen. Op deze site vind je meer informatie over de verschillende vakantiebestemmingen in Turkije zoals Bodrum, Kusadasi, Alanya, Antalya, Marmaris en Istanboel (Istanbul). Alles over de Turkse Riviera en de Turkse kust aan de Egeïsche Zee (de zee die Turkije deelt met Griekenland).

  Maar Turkije is ook een bestemming voor op wintersportvakantie te gaan, misschien is het niet zo bekend als Zwitserland of Frankrijk voor een wintersportvakantie, maar het is zeker een van de bestemmingen die de concurrentie aan kan gaan met europese wintersportvakanties.

 • the villager charbonneau newspaper
 • oregon real estate
 • homes for sale in charbonneau wilsonville or
 • paul charbonneau dance
  rachel lemoyne 1998 by eileen charbonneau
 • ehrenstein charbonneau calderin salary
 • charbonneau district wilsonville or
 • houses for sale in wilsonville
 • car center dickinson north dakota
 • charbonneau v. macrury case brief
 • Gümbet Turkije

  Gümbet Turkije

  Turkije Reizen

  Hattusa, hoofdstad van de Hettieten

 • olivier charbonneau family tree
 • You should have heard Jabez lying to the cook last night!
 • Jasper, having fulfilled her small duties, sat for a time gazing straight before her.
  what was the relationship between sacagawea and toussaint-charbonneau
 • De Hettieten waren een zeer belangrijke cultuur in de oudheid, en ze stichten hun hoofdstad Hattusa in het huidige Turkije. Vandaag de dag blijft er niet veel van deze stad over maar er zijn nog enkele ruïnes die sinds 1986 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De stad Hattusa lag op ongeveer 200 kilometer van Ankara, en ligt redelijk dicht bij Bogazkale. De regio rond Hattusa werd al sinds 2000 voor Christus bewoond door de Hettieten, maar in 1700 voor Christus brak er een grote brand uit en verdween de stad volledig in het vuur. Toen ging het slechts om een redelijk kleine stad, maar een eeuw later werd een veel grotere stad gebouwd: Hattusa.

  Na de stichting van de stad begon de koninklijke dynastie van de Hettieten. De Hettieten wisten een zeer groot rijk te stichten tijdens het grootste deel van het 2e millenium voor Christus (bijna 500  jaar lang). Deze regio omvatte Anatolië, een deel van Syrië, en grensde aan Ugarit, Mesopotamië en Babylon. Maar in 1200 voor Christus gingen de meeste steden van de Hettieten in vlammen op, waardoor het rijk hun belangrijkste strategische steden verloor en slechts enkele kleine steden overhield. Deze steden begonnen zichzelf te regeren tot 700 voor Christus.

  Hattusa

  Hattusa

  De stad Hattusa werd gekenmerkt door 2 stadsmuren: een rond het centrum, en buiten deze eerste stadsmuren werden nieuwe gebouwen geplaatst waar opnieuw stadsmuren rond werden gebouwd, een extra verdediging tegen indringers dus. De stads muren zijn nog altijd duidelijk zichtbaar. Binnen het centrum van de stad Hattusa lagen vooral belangrijke regeringsgebouwen en tempels. Maar ook in de buitenwijk lagen heel wat tempels, en de begraafplaatsen werden buiten de tweede stadsmuren gebouwd, omdat dit anders te veel ruimte zou innemen binnen de stadsmuren. Al vele jaren zijn archeologen bezig met Hattusa op te graven, dit begon al in 1906. Er zijn vele spijkerschrifttafels gevonden waar veel van de geschiedenis van de Hettieten wordt verteld.

 • dr jacques gatineau or unemployment or cate or entered or squires or poaching or dark or tupperware or inorganicos or saf or homero or cagliari or telenovela
 • charbonneau v. macrury case brief
 • springridge charbonneau wilsonville oregon

  Konya Turkije

  Konya is de hoofdstad van de gelijknamige regio in centraal-Anatolië, de metropolische regio rond de stad heeft zo’n 1 miljoen inwoners waardoor het een van de grootste Turkse steden is. De stad en de regio rond de stad is de 7de meest bevolkte stad van Turkije. De regio rond de stad Konya werd al bevolkt rond 3000 voor christus, tussen de late koper tijd. De Hettieten veroverden de regio rond 1500 voor christus, maar in 1200 voor Christus kwamen er weer andere veroveraars, en enkele eeuwen later kwamen de Frygiërs opzetten. De stad is door de eeuwen voor Christus heen vele malen heroverd en veroverd door verschillende volkeren en culturen met natuurlijk Alexander de Grote in 333 Voor Christus, het jaar dat hij nog veel meer Turkse steden veroverde.

 • zach charbonneau
 • joseph charbonneau brewster ny
 • charbonneau wilsonville or real estate
 • Tijdens de allereerste missionaris missie werd de stad Konya ook bezocht door onder andere Paulus en Barnabas. En tijdens de tweede missionaris missie werd de stad opnieuw bezocht door Paulus en ook door Silas. De heilige Thekla zou vermoedelijk ook geboren zijn in Konya. De Arabieren vernietigden de stad enkele malen rond de 7e en de 8e eeuw na Christus, waardoor er weinig overblijft van in die tijd. Vandaag de dag is Konya een zeer moderne stad met vele wolkenkrabbers en een prachtige oude universiteit.

  Konya Turkije

  Konya Turkije

 • charbonneau golf wilsonville oregon
 • charbonneau motors dickinson nd
 • charbonneau park wa
 • charbonneau funeral home ware ma website
  martin charbonneau construction inc
  Ook heeft de stad Konya een belangrijk museum: het Mevlana Museum. Het Mevlana Museum is het mausoleum van Jalal ad-Din Muhammad Rumi, een belangrijke islamitische poëet en theologist. Het museum is zeer belangrijk voor de Turkse cultuur en werd daarom ook gebruikt voor een van de bankbiljetten van de Turkse Lira. Op de Turkse Lira van 1981 tot 1994 werd een foto van het Mevlana Museum in Konya gedrukt op de biljetten van 5000 Turkse Lira.

  De universiteit van Konya is de grootste van Turkije op basis van studenten. Er zitten zo’n 75000 studenten op de Selcuk Universiteit in Konya!

  Balıkesir Turkije

  Balıkesir is een provincie in het mid-westen van Turkijje, gelegen ten noorden van ManisaBalıkesir heeft veel historische sites en musea, waar we het over zullen hebben in dit artikel. Balıkesir ligt naast Izmir dat in het Zuid-Westen van Balıkesir ligt, Manisa in het Zuiden, Kutahya in het Zuid-Oosten en Bursa in het oosten. Verder ligt Canakkale in het westen van Balıkesir. Ook grenst de provincie Balıkesir aan de Zee van Marmara, een zeer belangrijke zee die van in de oudheid tot nu nog altijd wordt gebruikt voor het transporteren van goederen van de Middellandse Zee, via de Egeïsche Zee, door naar de Zee van Marmara en uiteindelijk tot aan de Zwarte Zee. Gebruikmakend van de zeestraten van Turkije: de Dardanellen en de Bosporus.

  Balıkesir staat bekend voor de vele thermische spa’s die in de regio zijn, en de prachtige stranden aan zowel de Egeïsche Zee en de Zee van Marmara. Verder draait de economie vooral rond transport, toerisme en de olijven die er geoogst worden. Er ligt ook heel wat goud in de regio in de bergketen die in Balıkesir ligt. In Balıkesir ligt het Kus Cenneti nationale park, waar vele vogels voorkomen, zeer interessant voor de vogelliefhebbers onder ons. Verder zijn er de prachtige stranden die in de provincie liggen die jaarlijks ook vele toeristen trekken. En natuurlijk de thermische spa’s zijn ook enkele bezienswaardigheden van Balıkesir.

  Balıkesir

  Balıkesir

  In Balıkesir liggen heel wat musea, wij overlopen er enkele. Ten eerste is er het Balıkesir Kuvayi Milliye museum en het  Bandirma Archaeological Museum (een belangrijk Archeologisch museum dat in Balıkesir ligt). Voor mensen die graag mozaïek zien is er het Gönen Mosaic Museum, een museum waar vele mozaïek kunstwerken staan tentoongesteld. Balıkesir heeft veel meer musea maar dit zijn er enkele belangrijke. Enkele andere bezienswaardigheden in Balıkesir zijn ook de vele ruïnes. Zo zijn er de Daskyleon ruïnes, de Prokonnessos ruïnes en de Adyramytteon ruïnes.